wie ben ik?

mindful kind = kindful mind

En wie ben ik?

Mijn naam is Anoek van den Broek. Ik ben gecertificeerd mindfulnesstrainer voor kinderen en jongeren in de methode “Aandacht werkt!” , ook bekend onder de naam "Stilztitten als een kikker". Ik ben opgeleid door de grondlegster Eline Snel. Het boekje Stilzitten als een kikker is in 27 landen uitgebracht. De grondlegger van de wereldwijd gegeven 8-weekse mIndfulness training John Kabat Zinn, heeft persoonlijk zorg gedragen voor publicatie (en voorwoord) in Amerika. Meer informatie over deze methode is te vinden op: mindfulnessvoorkinderen.com

 

Ik ben zelf moeder van 2 kinderen (9 en 12). Mindfulness helpt mijzelf te accepteren dat dingen zijn zoals ze zijn. En dat is niet altijd zoals ik dat bedacht had. Ook pas ik mindfulness zoveel mogelijk toe in de opvoeding. De kinderen en ik gaan daardoor ook steeds makkelijker om met ‘lastige’ emoties.

 

Sinds 2012 geef ik trainingen en workshops aan kinderen en jongeren. Ik school mij voortdurend bij. Zo heb ik diverse nascholingen gedaan bij de Academie voor Mindful Teaching, onder andere de vervolgopleiding voor jongeren. Naast het trainen van kinderen en jongeren, richt ik mij ook op volwassenen. Zo heb ik de training Geweldloos Communiceren gevolgd en heb ik de opleiding Mindfulness Based Coaching afgerond bij het uitstekend aangeschreven Instituut voor Mindfulness. Ook heb ik de cursus kinderyoga bij Helen Purperhart gevolgd.

 

Being here, doing this