Scholen

mindful kind = kindful mind

8-weekse via school voor kinderen en jongeren

De methodiek waarin ik lesgeef "Aandacht werkt!" is geschikt om aan hele klassen te geven, in kleine groepjes of individueel indien een kind extra aandacht nodig heeft.

Op de Jan Vermeer school in Delft geef ik de 8- weekse training tijdens schooltijd aan kleine groepjes kinderen in de midden en bovenbouw.

De kinderen krijgen hierdoor volop ruimte voor hun eigen leerpunten en leren ook nog eens van elkaar. De kinderen vinden het heerlijk om tijdens een drukke schooldag even te kunnen 'chillen'. Op school zijn ze altijd bezig met hun omgeving: leren en beoordeeld worden, sociale contacten, groepsprocessen. Bij mij leren ze om even uit de 'buitenwereld' in hun eigen 'binnenwereld' te stappen.

 

Kinderen kunnen zelf vaak snel resultaten merken. Ze slapen beter, piekeren minder en kunnen zich daardoor ook beter focussen op hun schooltaken. Doordat ik ook de ouders betrek, kan het leerproces thuis verdergaan. Kijk op de pagina ervaringen voor reacties.

Klik hier voor een filmpje van Sven en Jorn die vertellen over hun ervaring met de training "Aandacht werkt!"

 

Opzet training

De trainingen, volgens de methode “Aandacht werkt!” zijn opgebouwd uit 8-10 lessen (1 x per week) van een uur, met elk een eigen thema.

De trainingen zijn ingedeeld naar leeftijdscategorie, en zijn anavullend op elkaar:

  • De jongsten (5-8) maken op een speelse manier kennis met mindfulness. Bij hen gaat het er nog voornamelijk om te leren luisteren naar je lijf en emoties te herkennen. Er wordt, indien passend in de groep, ook ingegaan op omgaan met lastige gedachten en gevoelens.
  • De kinderen van 9-12 jaar gaan op een leuke en ontdekkende manier meer aan het werk met bijvoorbeeld piekeren en moeilijk gevoelens. Ook krijgen zij kleine huiswerkopdrachten mee.
  • Jongeren (12-18 jaar) hebben een intensievere training van 10 keer. Naast de thema's die ook bij de andere leeftijdsgroepen aan bod komen, zijn er extra lessen over communicatie en omgaan met stress.

 

Bij alle leeftijdsgroepen is het bevorderlijk als de kinderen thuis oefenen. Ik bied ook begeleiding aan ouders aan, middels intakegepsrekken en tips.

 

Mindfulness voor docenten en management

Werken in een schoolomgeving kan inspirerend, maar ook veeleisend zijn. Wanneer is het goed genoeg? Heb je duidelijk wat jij nodig hebt om op een gezonde manier te werken? Mindfulness kan je helpen om je grenzen aan te voelen en daar op een voor jou passende wijze mee om te gaan. Daarnaast kan mindfulness behulpzaam zijn bij het ontwikkelen van compassie voor jezelf en voor anderen in je omgeving: leerling, collega, ouder.

Ik kan een onderdeel op een studiedag begeleiden, mindfulness bases coaching geven (1 op 1) of een persentatie voor je team geven, inclusief praktische tips.

Kosten

Neem graag contact met me op als u geinteresseerd bent in mindfulness op school of kijk op de pagina data en kosten scholen

Op school leer je rekenen en lezen.

En leer je ook over jezelf?